OPPTUR23 TP-ALLSTARS

Selv om Hip-Hop kulturen veltet over hele Europa i første halvdel av 80-tallet skulle det ta nok et tiår før den lokale varianten av musikken skulle få sitt gjennombrudd.

Selv om pioneerer som B.O.L.T. Warhead og senere Warlocks, Gatas Parlament og Pen Jakke m.fl holdt kulturen i live på undergrunns nivå, skulle det syv gutter fra Oslo, Mandal, Jessheim og Ski til for å bringe musikken hjem til et bredere publikum. Mange rap fans kan peke på en spesiell hendelse som boostet interessen og viste at man kan lage autentisk rap musikk også her hjemme; Hit Awards opptreden til Tommy Tee, Warlocks, Diaz, Opaque (aka Mae) og Son of Light i godt selskap med New York heltene El Da Sensei og Mike Zoot.

På scenen så man også avdøde Coolio som så etter plass til å være med på gildet. Gutta kom firende ned fra taket i Oslo Spektrum og tok over kvelden og også kongeriket Norge.

Dette ble startskuddet på en ny generasjon av utøvere og spiren til den enorme lokale rap scenen vi har i dag. Karpe Diem har en gang uttalt at de en gang i tiden pleide å rappe Takin Ova backstage før de gikk på scenen på sine konserter. Om dette er en sann historie tør vi ikke skrive under på men at denne låta satte dype spor i norsk populærkultur hersker det liten tvil om.

Når Tommy Tee tar med seg sine gamle kamphaner på turne igjen skal naturligvis nok gamle slagere vekkes til live igjen. De har det blitt endel av gjennom en lang karriere. Men det skal også fortelles historier. Historier om 25 år med lokal rap i Norge. Og Hip-Hop kultur slik den ble servert på 90-tallet med innslag av både dans og kunst.